Naftáli Benet a The Guardian szerint elmondta, hogy tavaly márciusban Vlagyimir Putyin arról biztosította, hogy az ukrán elnök élete nincs veszélyben. A volt izraeli államfő moszkvai látogatásakor beszélgetett az orosz elnökkel, mivel közvetítő szerepet vállalt az ukrán és orosz fél között a háború első napjaiban.

Naftáli Benet kerekperec rákérdezett az orosz elnöknél: „tervezi, hogy megöli Zelenszkijt?'”, mire Putyin azt mondta, „nem fogom megölni Zelenszkijt”.

Ezután a volt államfő kérte az orosz elnököt, hogy adja neki a szavát, nem öli meg Zelenszkijt. Erre Putyin csak megismételte: „nem fogom megölni Zelenszkijt”.

Benet elmondta, hogy ezután a moszkvai repülőtér felé út közben felhívta az ukrán vezetőt, aki megkérdezte, „biztos vagy benne?”, mire a volt miniszterelnök azt mondta, hogy száz százalékig biztos, hogy nem fogja megölni őt az orosz elnök.

A két ország közötti közvetítéseiről Bennett azt is megosztotta az izraeli 12-es csatornának adott, több mint négy órás interjúban, hogy Volodimir Zelenszkij beleegyezett, hogy hajlandó lemondani Ukrajna NATO-hoz való csatlakozásáról, ha Putyin befejezi a háborút. Hozzátette, a két féllel minden egyeztetést az Egyesült Államokkal, Németországgal és Franciaországgal való közös megállapodások után végzett.

Végül az izraeli vezető diplomáciai erőfeszítései kevésnek bizonyultak arra, hogy megállítsák a vérontást Ukrajnában, ahol a háború most közeledik az első évfordulójához. A novemberi választások előtt Naftáli Benet visszavonult a politikától.