A Wagner-csoport toborzóközpontjai az Oroszországi Föderáció 42 városában nyíltak meg. „Új harcosok érkeznek majd oda, akik velünk együtt, egymás mellé állva fogják megvédeni a hazájukat és a családjukat. Hogy megteremtsük a közös jövőnket és megvédjük a múlt emlékét” – idézi Jevgenyij Prigozsint a közlemény. 

„Az ukrán fegyveres erők kolosszális ellenállása ellenére tovább fogunk lépni. A kerekeinkbe akadó botok ellenére, minden lépésünkkel együtt fogjuk legyőzni őket” – tette hozzá az orosz zsoldosvezér. A Konkordia sajtószolgálata egy dokumentumot is közzétett, amely egy listát tartalmaz az állítólagos toborzóközpontok címével és telefonszámával.

A dokumentumban felsorolt nevek alapján úgy tűnik, hogy a toborzóközpontok többsége edzőterem és sportközpont.

Az állítólagos toborzóközpontok közül nyolcat Moszkvában nyitnak meg. Szentpéterváron van a második legtöbb központ, a dokumentum szerint öt. További városok, ahol állítólag ilyenek nyílnak: Krasznodar, Kalinyingrád, Irkutszk, Novoszibirszk, Jekatyerinburg és Murmanszk. 

A CNN nem tudta még ellenőrizni Prigozsin állításait az állítólagos központok megnyitásáról és működéséről. A Wagner-csoport az ukrajnai háború alatt végig aktív volt, és Prigozsin az utóbbi időben nyíltan beszélt a lőszerekkel kapcsolatos problémákról, és az orosz védelmi minisztériumot tette felelőssé harcosai haláláért.