Legfrissebb hírek

04.
21.
18:58

Szerdán gyengült a forint

A forint 0,3 százalékkal gyengült szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
18:52

Ingyen autópálya-használatot adnak az oltásért cserébe

Észak-Macedónia viszonozni kívánta, hogy Szerbia koronavírus-oltásokat adott át az országnak, illetve beoltottak ottani állampolgárokat is Szerbiában. Az autópálya-használat csúcsidejére adnak kedvezményt a szerb autósoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
21.
18:43

Fenyegető üzenetet küldött Putyin

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Azok, akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, úgy meg fogják ezt bánni, ahogyan már régóta nem bántak meg semmit - fenyegetőzött beszédében az orosz államfő.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
18:26

Az EU egyelőre nem rendel több Astra- és Janssen-oltóanyagot

Az Európai Unió várhatóan nem tart igényt az AstraZeneca és Johnson & Johnson gyógyszergyárakkal kötött szerződések záradékában lehetőségként szereplő további, összesen 300 millió pótlólagos adag koronavírus elleni vakcinára, a kieső dózisokat az EU a Pfizer/BioNTech vállalat oltóanyagával kívánja pótolni - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
17:51

Nagy csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli bűnügyi igazgatósága egy ügyben, ami érinti a Nemzeti Örökség Intézetet is - árulta el Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
17:32

A magyar McDonald's is árulja a világsztár zenekar menüjét

A McDonald’s étteremlánc április 19-én jelentette be, hogy 50 országra kiterjedő nemzetközi együttműködést kötött a hazánkban is rendkívül népszerű, K-pop irányzatot képviselő „BTS” együttessel, aminek köszönhetően május végétől a magyar rajongók a hazai éttermekben is megkóstolhatják majd a világ zenei listáit letaroló dél-koreai fiúcsapatról elnevezett BTS Menüt.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
21.
17:23

Már itt van az egydózisos Szputnyik-oltás!

Oroszországban május végén engedélyt kaphat a Szputnyik V koronavírus-vakcina egydózisos változata - jelentette be Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
17:05

Rossz hírek miatt gyenge kezdés New Yorkban

Csökkenő nyitással folytatták szerdán az előző napi lejtmenetet az amerikai tőzsdeindexek - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
16:56

Szomorú hír érkezett: egyre elérhetetlenebb a saját lakás sokaknak

2021-ben csökkenhet a lakáshitelt felvevők száma. Egy lakás vásárlása komoly anyagi megterhelést jelent a legtöbb háztartás számára. Nemcsak az önerő előteremtése, hanem a lakáshitel törlesztése is nehézséget okoz - írja a GKI.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
16:37

Vezetőváltás a hazai Siemensnél

Hamarosan csere lesz a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztján.

Szerző(k): Domokos László