Legfrissebb hírek

10.
17.
08:29

Egyre nagyobb veszélyben vannak az internethasználók

Duplájára nőtt az egyéni felhasználókra jutó átlagos napi informatikai támadások száma január óta - derül ki az ESET felméréséből: míg 2021 első harmadában 1392 volt gépenként a napi támadási kísérletek száma, ez a második harmadra megduplázódott, napi 2756 támadási próbálkozással.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
17.
08:17

Csúcsokat döntött a héten Budapest

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 1,50 százalékos emelkedéssel, 54 764,34 ponton zárt a héten. A forgalom az előző heti 54,173 milliárd forintról 52,474 milliárd forintra csökkent. A vezető részvények közül csak a Richter gyengült.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
17.
08:06

Az energiahiánnyal megérkezett a gyártási költségeket egekbe emelő nyersanyagválság is

A fémek ára többéves csúcsra emelkedett, miután a kohászati üzemek visszafogták a termelést a növekvő energiaszámlák és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése miatt. A feldolgozott fémek iránti kereslet tovább drágítja az ipari termelést a világon mindenhol, ami idővel kihathat a gyártási költségekre is.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
17.
07:40

Megállt a lakbérek emelkedése Romániában

Romániában óriási hatással volt a bérlakáskeresletre az a körülmény, hogy kezdetben úgy tűnt, jelenléti oktatással indul a felsőoktatási intézményekben a tanév, aztán kiderült, hogy mégsem.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
17.
07:20

Online fizetés: van, amiben a fiatalok sem elég bátrak

A megkérdezett fiatalok kevesebb, mint a fele alkalmazza a legújabb fizetési megoldásokat – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Az okostelefonos érintéses alternatívát csak 26 százalékuk használja rendszeresen, a QR-kódos fizetést pedig 16 százalékuk. A többség vagy próbálta, de nem járt sikerrel, esetleg nincs rá alkalmas készüléke, de szép számmal vannak azok is, akiknek van fizetésre is használható készülékük, mégsem nyitottak a használatára.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
22:53

Az osztrák Greenpeace-nek sem tetszik a magyar kormány Fertő tavi beruházása

Panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a Greenpeace Ausztria is a magyar kormány Fertő tavi beruházásával kapcsolatban. A Greenpeace magyarországi szervezete áprilisban bíróságon támadta meg a beruházás engedélyezését. A környezetvédelmi szervezetek az építkezések azonnali leállítását követelik.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
22:07

Laschet magára vállalta a választási kudarcot

Armin Laschet pártelnök kijelentette, hogy egyedül őt terheli felelősség azért, amiért a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) több mint hét évtizedes fennállása leggyengébb eredményét érte el a németországi parlamenti választásokon - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
20:31

Merkel: az EU a jövőben is támogatni fogja Törökországot

Recep Tayyip Erdogan a formálódó új német kormánnyal is ugyanolyan sikeresen kíván együttműködni, mint tette Angela Merkel leköszönő német kancellár kormányával. A török elnök erről Merkel búcsúlátogatása keretében tartott négyszemközti egyeztetést követően beszélt a Boszporusz partján található Huber-palotában - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
19:54

DK: olyanok kapnak 200-300 ezres nyugdíjat, akik nem dolgoztak Magyarországon

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is kitart amellett, hogy meg kell szüntetni az "ukrán nyugdíjbizniszt" - mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője. Ukránok 2010 óta nagy számban létesítenek fiktív lakcímet Szabolcs-Szatmár-Beregben, ők 200-300 ezer nyugdíjat is kaphatnak, és magyar egészségügyi ellátást is igénybe vesznek.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
19:21

Novák: többeknek, többféle beruházáshoz igényelhető a otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen 65 milliárd forint értékben - mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter videójában. Még szélesebb körnek tudják nyújtani a támogatást és hitelt, ötezer forint alatti köztartozással is lehet pályázni. A kültéri beruházások is elszámolhatók.

Szerző(k): Domokos Erika