A Budapesti X. és XVII. kerületi ügyészség idén márciusban benyújtott vádirata szerint a férfi 2017. november 23-án úgy döntött, hogy aznap kirabol egy lakóhelyéhez közeli bankfiókot.

Elhatározásának megfelelően a délelőtti órákban magához vett egy forgótáras, gumilövedék kilövésére alkalmas, azonban kinézetre valódinak látszó fegyvert, a fejét és arcát kapucnis pulóverrel, baseball sapkával és napszemüveggel takarta el, majd bement az általa kiszemelt X. kerületi bankfiókba.

A vádlott a bankban elővette a nála lévő fegyvert, és azt lassan, egyesével, fejmagasságban ráfogta a vele egy helyiségben lévő két alkalmazottra és öt ügyfélre. Ezután az egyik alkalmazottat arra kényszerítette, hogy vezesse őt a pénztárhoz, majd ott a fegyvert a pénztárosra is ráfogta, és a pénz átadására szólította fel miközben figyelmeztette, hogy ne nyomja meg a pánikgombot.

A pénztáros a fenyegetés hatására kinyitotta a készpénzt tartalmazó biztonsági fiókot, amiből a vádlott kivette a pénz nagy részét, mintegy két és fél millió forintot, majd azzal távozott a bankból. Időközben az alkalmazottak jelzésére a fiókvezető működésbe hozta a pánikgombot, és a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. A bankfiókot éppen elhagyó vádlott a rendőröket észlelve futásnak eredt, majd egy zebránál az úttestre lépve elsodorta őt egy szabályosan közlekedő gépkocsi.

A rendőrök a férfit elfogták, a rabolt pénzt pedig tőle lefoglalták.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született; a kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte - olvasható a közleményben.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.