A Közönségdíjat a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Társasága, míg a Különdíjat az Ablak a Világra szülészeti adatbázis nyerte el. A kategóriák győztesei bruttó 500 ezer forint pénzdíjban részesültek.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatot azzal a céllal, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az idei pályázatot különösen aktuálissá teszi a pandémia, hiszen egy világjárvány idején még fontosabb, hogy a jó gyakorlatok minél szélesebb körben ismertté váljanak, ezzel is támogatva az egészségértés fejlődését.

Az idei pályázatra 2019. október 1. és 2020. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

Talán éppen a rendkívüli járványhelyzet következtében a korábbiaknál is innovatívabb programokkal találkoztunk az idei Nekem Szó! Egészségértés pályázaton. Ez örömteli fejlemény, hiszen még inkább felértékelődött a hiteles, közérthető, egészséggel kapcsolatos kommunikáció - mondta el a pályázat eredményeinek értékelése kapcsán Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Az Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriát a Budapesti Szent Ferenc Kórház "Út az egészséghez" prevenciós és edukációs kardioprogramja nyerte, míg a Társadalmi szervezetek kategóriában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Demencia Programját ítélte legjobbnak a szakmai zsűri.

Az idei év egyik újdonsága, hogy az Egészségértés - Fókuszban a család témában különdíjat is osztottak, melyet az "Ablak a Világra" szülészeti adatbázis projektje nyert el.