Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az alacsony iskolai végzettségűeknek szóló kiemelt projektben mintegy 230 ezer embernek biztosítottak lehetőséget alapszintű digitális kompetenciák elsajátítására, fejlesztésére 23 milliárd forint európai uniós támogatás felhasználásával a Széchenyi 2020 programban.

A képzések a kevésbé fejlett régiókban élők számára nyújtanak segítséget az alapfokú digitális készségek elsajátításában, az elektronikus ügyintézési folyamatokban való eligazodásban.

A digitális szakadék csökkentésére indított képzéseken az elmúlt 5 évben mint egy 30 ezer oktatást tartottak. A legélénkebb érdeklődés az Észak-alföldi régióban volt, itt valósult meg az összes képzés 35 százaléka. A régión belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legtöbb, mintegy 7000 képzés.

A tanfolyamok első 100 ezer tanulója egy 1-10 pontos skálán átlagosan 9,6-re értékelte a tudásátadást, amely érték egyértelműen alátámasztja, hogy a képzések színvonala az országban mindenhol magas volt - véli a hivatal. Ezen belül a legnagyobb elégedettséget – alig elmaradva a maximális 10 ponttól – az oktatók érdemelték ki, míg a résztvevők az infrastrukturális körülményeket átlagosan 9,5 ponttal kielégítőnek értékelték - közölte a NSZFH.