Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívására Párizsban jelen volt a Bajnokok ligája döntőjén; a kormányfő a francia fővárosból Brüsszelbe utazik tovább - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Brüsszelben hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács rendkívüli ülését, amelyen az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak - írja az MTI.

Orbán Viktor pénteken még Marine Le Pennel, a francia szélsőjobbos Nemzeti Tömörülés elnökével tárgyalt Párizsban. Havasi pénteki közleménye szerint Orbán és Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani - véli Orbán.