Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Bankszövetség nem támogatja a kamatok ideiglenes fixálását a magyar bankszektor kárára azon ügyfeleknél, akik többszöri felhívás ellenére is a kockázatosabb, változó kamatozású hitelek mellett döntöttek. A szövetség közleményében, amelyben a jelzálog alapú hitelek kamatainak rögzítésével kapcsolatos kormányfői bejelentésre reagált, az áll, meglepetéssel értesültek a kormányfő által szerdán bejelentett kamatstopról.

A bankszektor az elmúlt években a jegybankkal együttműködve az érintett ügyfeleknek évente felkínálta az átváltást a fix kamatozású hitelekre, az új hiteleknél pedig kifejezetten erőltette a több évre fixált kamatozású hiteltermékek alkalmazását. Ennek szükségességére többször fel is hívta a közvélemény és az ügyfelek figyelmét.

A szövetség úgy látja, hogy a fixesítés lehetősége változatlanul és folyamatosan rendelkezésre áll az ügyfelek számára, amely a kamatnövekedés elleni védelmet hosszabb távon is nyújtja, ugyanis a kamatstop ideiglenesen, csak 2022. június 30-áig biztosítja az alacsonyabb kamatot - olvasható a közleményben.