Már közel bruttó 28 milliárd forintnál (a Nemzeti Színház építési költségével azonos nagyságrendű összeg) jár az Operaház felújításának költsége - írja a Népszava. A költségek másfél év alatt emelkedtek az égig.

Az intézmény fenntartója a pályázat kiírásakor, 2016 még 9,2 milliárd forintra becsülte a kiadásokat, a közbeszerzést elnyerő konzorcium azonban közel 14,2 milliárdért vállalta és vitte el generáltervezési és -kivitelezési feladatokra szóló megbízást. A konzorciumot Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Zrt. vezeti. Paár korábban Tiborcz István üzlettársa volt. (Paár Attila 31,5 milliárd forint becsült vagyonnal a 35. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban - a szerk.)

A színpadfelújítás bruttó 6,6 milliárdos költsége tovább emelte a limitet, ezután érkezett a kormány hétmilliárd forintos ajándéka. Az Operaház sajtóosztálya egyelőre nem adott tájékoztatást arról, milyen pluszberuházás, munka indokolja az Operaházra fordított újabb közpénzhegyet.

A fotó forrása: Pixabay