Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat elé került a Járható Vásárhely Program csütörtök este a város rendkívüli képviselőtestületi ülésén. Ennek lényege, hogy 1,16 milliárd forintból a városban a Rárósi és a Hódtó utcák felújítása mellett 48 utcában 17 kilométernyi utat, valamint 21 utcában 14 kilométernyi járdát állítanának helyre még az idén. Korábban a projektet Márki-Zay Péter független polgármester is megszavazta, de aztán jelezte, hogy nem lesz rá forrás.

Hódmezővásárhelyen fideszes többségű képviselőtestület van, amelynek volt javaslata arra, hogyan teremtsenek forrást a programra. Ez viszont drasztikus megszórításokkal jár. Ahogy arról a Mérce.hu ír, több költségvetési sorról is olyan összegeket vesz el a Fideszes önkormányzati többség, amely lényegében az adott területen leállítja a város működését. Ilyen például a kátyúzás, a kulturális programok, a szúnyogirtás.

De a szavazáson a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, ezek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták. Mellette lenullázták a gyereknap, az augusztus 20-ai ünnepség fedezetét, sőt, a polgármesteri hivatal áfakeretéből is húztak.

Azzal pedig - legalábbis a februárban időközi szavazáson megválasztott Márki-Zay szerint - szerződésszegést követnek el, hogy a városháza felújításától elvontak 120 millió forintot. A Belügyminisztérium ugyanis felléphet ellenük, ha nem fizetik ki az alvállalkozóknak a már vállalt tételeket. A belügyi tárcával nem ez az egyetlen vitájuk: Egymilliárd forintot akarnak bevasalni Hódmezővásárhelyen, az évekkel ezelőtti hibás elszámolások miatt, amelyeket még az előző vezetés intézett. Viszont ezt egy hónapon belül elvonhatják a várostól.

A fotó forrása: Facebook.com/Márki-Zay Péter.