A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,17 százalék, a frankfurti DAX index 0,15 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,05 százalék csökkenéssel kezdi a csütörtöki kereskedést.

Szerdán többségében nyereséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,30 százalékkal, a Stoxx 600 index 0,29 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,26 százalékkal emelkedett.

QP | Quality Placement

Frankfurtban a DAX index 0,27 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,30 százalékkal erősödött, a milánói FTSE MIB index pedig 0,68 százalékkal emelkedett. Londonban 0,71 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a madridi IBEX-35 pedig 0,39 százalékkal csökkent.

A londoni tőzsdeindexet a font-sterling árfolyamának emelkedése gyengítette. A font 1,2 százalékkal, hét hónapja a legnagyobb mértékben erősödött szerdán a "kemény brexit" csökkenő valószínűségének köszönhetően.

A szerdai kereskedés egyik legjobban szereplő ágazata a média volt, az eredménybeszámolóknak köszönhetően. Az ágazati index 0,4 százalékkal emelkedett. Az RTL Group a várnál jobb második negyedévi eredményt mutatott be, részvénye két százalékkal ment feljebb. A Stoxx 600 index egyik legjobban szereplő részvénye a Ferrari lett négy százalékos erősödéssel, miután befektetési felértékelést kapott a HSBC-től.

A Brent nyersolaj ára 0,19 százalékkal, hordónként 77,61 dollárra, a WTI nyersolaj ára 0,23 százalékkal, 69,67 dollárra emelkedett. Az olajárak részben az amerikai nyersolajkészletek nem várt csökkenése, részben az Irán elleni amerikai szankciók miatt az év hátralévő részében várhatóan szűkülő világpiaci kínálat miatt emelkednek. A szankciók novemberben lépnek életbe, az OPEC pedig, amelynek Irán a harmadik legnagyobb termelője, decemberben ül össze a kieső iráni termelés pótlásának a megvitatására.

Az eurót 0,12 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,1693 dolláron, az arany ára 0,21 százalékkal, unciánként 1209,00 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!