A megállapodás szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ volt épületei közül a Bakáts tér 10. szám alatti, ma már társasház besorolású ingatlan elcseréli a IX. kerülettel az annak tulajdonában lévő Erkel Ferenc utca 18. alatti társasházra, míg a Bakáts tér 9. alatti irodát ajándékozási szerződéssel átadja a kerületnek.

A még 2007-ben bezárt egészségügyi intézmény ingatlanait a szerződésnél 827,5 plusz 51 millió forintra árazták, míg az Erkel utca 47 lakásos, bontásra érett társasház nettó forgalmi értékét 462 millió forintra tették. A csereügyletben érintett ingatlanok forgalmi értékére korábban a kerület, illetve a főváros által felkért szakártők eltérő értékbecslést adtak, végül a két fél a 2009 novemberben készült igazságügyi szakértői véleményét vette alapul.

A kerületnek azonban az értékkülönbözetből csak 115,5 milliót kell a fővárosnak utalnia, mivel a fővárosi önkormányzat vállalja, hogy a 250 millió forint pénzügyi hozzájárulást nyújt a IX. kerület „Dzsumbuj" városrehabilitációs programja megvalósításához – készpénzkímélő megoldásként ugyanis a főváros ezt az összeget levonja a kerület fizetnivalójából. A kerület azt is vállalja, hogy fél éven belül az Erkel utcai ingatlant lebontja.