Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta: pártja hétfőn módosító javaslatot nyújt be a kormány adócsomagjához azért, hogy az alapvető élelmiszerek - köztük a zöldség-gyümölcs, a pékáru, a tejtermékek - teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá.

Véleménye szerint a kormányzat "véletlenszerű áfacsökkentése" se nem igazságos, se nem fenntartható. Nem 1-1 terméket kellene a kedvezményes kulcs alá vonni, hanem az élelmiszerek egész körét - tette hozzá.
Kitért arra is, hogy a 27 százalékos áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél. Jelenleg egy kiló kenyéren az állam többet keres, mint a kiskereskedő, aki azt eladja - mondta a képviselő, aki szerint gazdasági értelemben egyre nagyobb a szakadék a magyar társadalom két széle között.

Ha a kormányzat valóban elkötelezett a mellett, hogy az emberek mindenképpen hozzájussanak az alapvető, egészséges élelmiszerekhez, akkor támogatja az LMP javaslatát - mondta Csárdi Antal.

Fotó: Hornyák Dániel/Napi.hu