Az új szériája szerkezetében is változik, s az alkotók több új technikai elemet is felvonultatnak, például multimédiás programokkal, interaktív megoldással állnak elő, s megújul a rendezvény honlapja is.

Az egyik alapító, a Magyar Tudományos Akadémia közfeladatai között a világszínvonalú kutatások mellett fontos a kutatási eredmények hiteles és közérthető tolmácsolása a közösség, a nemzet minden tagja számára.

A korábbi rendezvénysorozat jól ellátta ezt a feladatot, s Pálinkás József, az MTA elnöke azt a reményét fogalmazta meg a mai sajtótájékoztatón, hogy az új előadássorozat is beteljesíti a fenti feladatot.

A másik alapító, a Magyar Telekom elnök vezérigazgatója Christopher Mattheisen pedig azt emelte ki, hogy a vállalat a tudomány népszerűsítésével és az oktatás támogatásával is hozzá kíván járulni a digitális felzárkózáshoz, a társadalmi esélyegyenlőség és a fenntartható fejlődés erősítéséhez, ezáltal Magyarország versenyképességéhez.

A tájékoztatón elhangzott, hogy 16 témakörben összesen 48 televíziós műsor készül, amelyeket a nézők a Magyar Televízióban és a Duna Televízióban követhetnek nyomon.

Az alkotók abban reménykednek, hogy a Mindentudás Egyetem 2.0 vetekedni fog a különböző valóság show-k nézettségével.

Információink szerint a az egykori programsorozat átlagos közönségaránya meghaladta a 10 százalékot, (vagyis az éppen televíziót nézők közül ilyen arányban nézték az adásokat), s ez az eredménynek igen jónak tekinthető a közszolgálati csatornákon.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a Norvég Alap támogatásával megvalósuló projekt teljes költsége 840 millió forint.