A zöldség-gyümölcs ágazati stratégiájában megfogalmazott cél, hogy az ágazat a jelenlegi 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen. A tervek szerint a fejlesztések eredményeként a zöldségtermesztés termésátlaga 35, a gyümölcstermesztésé pedig 70 százalékkal emelhető.

Sikeres fejlesztéssel százezer új munkahely is létesülhet az ágazatban, folytatni kívánják a kis- és közepes gazdaságok támogatását, az intenzív ágazatok fejlesztését és a magasabb hozzáadott értékű termékek kibocsátásának növelését a foglalkoztatási képesség javítása érdekében - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

Folytatják a kis- és közepes gazdaságok támogatását, az intenzív ágazatok fejlesztését és a magasabb hozzáadott értékű termékek kibocsátásának növelését a foglalkoztatási képesség javítása érdekében - írta az MTI.

A támogatás mértéke a gyümölcstermesztésre 62 ezer, az ipari zöldségnövény termesztésre 38 ezer, a zöldségnövény termesztés esetében pedig 34 ezer forint hektáronként.

Fotó forrása: Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.