Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több libanoni és jordániai napilapban is egész oldalas hirdetést jelentetett meg hétfőn a magyar kormány, amelyben arra figyelmezteti a migránsokat, hogy a magyar határok illegális átlépése bűncselekménynek minősül, és azért börtönbüntetés jár.

Az egyebek mellett a libanoni an-Nahár és a libanoni Rai al-Gadd című napilapban angol és arab nyelven megjelent felhívás szerint a "magyarok vendégszeretőek, ugyanakkor a (hatóságok) a lehető legkeményebb módon lépnek fel azokkal szemben, akik illegálisan próbálnak az országba bejutni".

A szöveg ezenkívül arra szólítja fel a címzetteket, hogy ne hallgassanak az embercsempészekre, "Magyarország nem fogja illegális migránsoknak megengedni, hogy áthaladjanak területén".

A 4,5 milliós lakosú Libanonban jelenleg több mint 1,2 millió regisztrált szíriai menekült tartózkodik az ENSZ menekültügyi szervének (UNHCR) múlt hónapi adatai szerint. A 8 milliós Jordániában 600 ezer menekült van.

Az Európába irányuló jelenlegi menekülthullám okait elemezve egyes megfigyelők kiemelték azt a körülményt, hogy a UNHCR által a Szíriával szomszédos országokban működtetett menekülttáborokban egyre kevésbé tudják ellátni a rászorulókat, mivel a szervezet idén 40 százalékkal kevesebb támogatást kapott a szükségesnél.

Ebben a hónapban a dán bevándorlásügyi minisztérium is a maiakhoz hasonló hirdetéseket jelentetett meg libanoni napilapokban, amelyekben azzal próbálta meg a migránsokat eltántorítani, hogy Koppenhága a bevándorlóknak járó szociális segélyt 50 százalékkal csökkentette.