Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Jelenleg ezeknek az étkezésben való felhasználása Magyarországon tilos, és hogyha bárhol, bárki ilyesmivel foglalkozik, próbálkozik, akkor a hatóság teljes szigorával fogunk eljárni. A magyar étkezési szokásokkal ezek az elképzelések ellentétesek" - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken a Hír TV-nek, írta a 444.hu.

A miniszter kedden egy lakossági fórumon pedig azt mondta: "a magyar embernek van étkezési szokása: csúszómászót, rovart nem eszünk. Ezzel a rovardologgal azt készítik elő, hogy azokban az országokban, ahol ezeket fogyasztják, azok számára ez a lehetőség is meglegyen". A földművelésügyi miniszter szavai szerint étkezési szokásaink a keresztény európai értékrend ismérvei, valóságos igazodási pontok, amelyek megőrzésével a "Soros-terv", a migránsok betelepítése ellen is küzdünk - idézte a minisztert a Magyar Nemzet.

Szent István Egyetem élelmiszer-tudományi kara pénteken első ízben rendezte meg rovaripari konferenciáját, ahol bárki kóstolhatott csúszómászókból készült finomságokat - számolt be a Magyar Nemzet. Az ízlelőbimbók tesztje mellett az előadások betekintést adtak az ízeltlábúak felhasználhatóságába takarmányozási és élelmiszeripari vonatkozásban a magyar piacon. Ezenkívül szó esett a jogi szabályozásról, a rovartenyésztésről, az érzékszervi tényezőkről, a fogyasztói fogadtatásról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérése szerint a magyarok 70 százaléka teljes mértékben elutasító a rovaralapú élelmiszerekkel szemben. A megkérdezettek 25 százaléka egy esélyt adna a rovaroknak, s egyszer kipróbálná, milyen az ízük, míg öt százalék szívesen fogyasztaná.

A konferencián elhangzott, két honosított rovarfaj van, amelyet használunk, a méh és a selyemhernyó. Napjainkban egyre nő az igény az állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt - olvasható a napilapban.

A kép forrása: Pixabay.