Az interjú külföld számára legfontosabb eleme az volt, hogy a magyar miniszterelnök is meghívást kapott Donald Trump megválasztott amerikai elnöktől, hogy látogassa meg őt Washingtonban. Erre figyelt fel többek közt az Reuters, az AP és az AFP alapján az Independent is, az interjú többi részéről, például a bérmegállapodásról már nem közölnek részleteket.

Az AP például azzal kezdi a tudósítását, hogy Trump világossá tette Orbán számára, hogy nagyra tartja Magyarországot. A hírügynökség megjegyzi, hogy Orbán 2010-es hatalomba való visszatérése óta az amerikai kormány többször is nyilvánosan bírálta őt a fékek és egyensúlyok rendszerének gyengítése miatt. Majd megemlítik, hogy az Orbán-kormány kerítést épített a déli határra, ahogy azt Trump is tervezi a mexikói határra, illetve arról is megemlékeznek, hogy a magyar miniszterelnök már júliusban azt mondta, hogy Trump külpolitikája jobb lenne az Magyarországnak és Európának.

Nem felejtik a híres 2014-es illiberális demokráciás beszédet sem, amikor Orbán Törökországot és Szingapúrt hozta pozitív példaként.

A magyar-amerikai kapcsolatok jelentősen javulhatnak Trump elnöksége alatt - ezzel az idézettel kezdi tudósítását a Reuters, amely ugyancsak a cikk elején kiemeli, hogy az utóbbi időben ez mennyire nem így volt, hány kritikát kapott a magyar kormány az USA-tól, illetve hogy Orbán szerint Clinton "halálos" lett volna Magyarország számára.

Az interjú néhány részének felemlegetése után - Trump nagyra tartja Magyarországot, Orbán és Trump is fekete báránynak számított Washingtonban - a Reuters megemlíti, hogy Clinton 2011-ben még külügyminiszterként kemény szavakkal illette Magyarországot a demokrácia leépítése miatt. Írnak arról is, hogy korrupciós vádak miatt 2014-ban hat magyar kormányzati embert, hivatalnokot nem engedtek be az USA-ba.

A Reuters megemlékezik arról is, hogy a kommunista éra vége óta az amerikai cégek 9 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon, ám a külkereskedelmi kapcsolatok viszonylag gyengék, a magyar importnál és exportnál például az USA nem éri el a 3 százalékot sem.

Az "A vitás hírnevű magyar miniszterelnököt meghívta Washingtonba Donald Trump" című cikkében az Independent azzal kezdi a tudósítását, hogy Orbán Trump egyik legnagyobb európai támogatója. Az interjú részletezése mellett a brit lap is megemlíti, hogy a magyar miniszterelnök volt az első uniós vezető, aki júliusban támogatásáról biztosította Trumpot, főképp a bevándorlásról és biztonságról alkotott nézetei miatt. Ugyancsak az elsők között volt, aki a győzelem után gratulált neki.

Ahogy többi beszámolóban, itt is lehet olvasni az amerikai-magyar kapcsolatok kihűléséről, illetve arról, hogy Orbán szerint a gazdasági kapcsolatok mindig is rendben voltak, csak az ideológiák jelentettek akadályokat.