Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 20,2 milliárd forint céljuttatást (azaz jutalmat) osztottak ki négy minisztériumban az uniós pénzek gyors kifizetéséért - írta meg a 24.hu. A portál közadatigénylésére utolsóként az Innovációs és Technológiai Minisztérium (korábbi nevén Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) válaszolt, amely 4 781 708 570 forintot fizetett ki 1148 dolgozónak.

A majdnem 4,8 milliárd forintból a levonások után nettóban 3,16 milliárd forint maradt. Bruttóban az NFM-dolgozók fejenként átlagosan 4,18 millió forintot kaptak, ami azt jelenti, hogy a rendes illetményük mellett egy évnyi, 348 ezer forint havi bruttó jövedelemnek megfelelő pluszpénzt számfejtettek nekik.

A legtöbb pénzt, összesen 7,8 milliárd forintot Varga Mihály nemzetgazdasági tárcája (ma Pénzügyminisztérium) osztotta szét, de az akkoriban Lázár János vezette Miniszterelnökség dolgozói jártak a legjobban, fejenként 4,6 millió forintos jutalommal. A legtöbb dolgozót viszont az egykor Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma jutalmazta meg, kétezer embert.

Kiosztott jutalmak
TárcaÖsszes kifizetés (Ft)Egy főre eső kifizetés (Ft)
Miniszterelnökség3,3 milliárd4,6 millió
Nemzetgazdasági Minisztérium7,8 milliárd4,5 millió
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium4,8 milliárd4,2 millió
Emberi Erőforrások Minisztériuma4,3 milliárd2 millió
Forrás: 24.hu, tárcák közlése

A céljuttatással valójában a magyar költségvetésből minél gyorsabban és több előleg lehívását honorálták - hisz az Európai Unió csak utólag, elszámolás után utal -, a jutalom forrásaként ugyanakkor részben uniós pénzt jelölt meg az EU-s pénzek kifizetésének felpörgetéséről szóló kormányhatározat - derül ki a cikkből. A 24.hu úgy tudja, Brüsszelben várják a bónuszfizetésről szóló számlákat, de a magyar kormánytisztviselők célfeladatában extrateljesítményt eddig nem fedeztek fel.

A kép forrása: Shutterstock.