Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A számok alapján a kormánypártokat januárban a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatta. Ugyanitt a Jobbikkal 11 százalék, az MSZP-vel pedig 7 százalék szimpatizál. A Demokratikus Koalíciónak (DK) 4, az LMP-nek 3 százalék a támogatottsága, míg az Együttnek, valamint a Fodor Gábor által vezetett Liberálisoknak 1-1 százalék.

Ugyanebben a körben a Kétfarkú Kutya párttal 2 százalék szimpatizál.

A Nézőpont felhívta a figyelmet, hogy a legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 47 százalékon állnak, míg a Jobbik 18, az MSZP pedig 14 százalékot tudhat magáénak. Ugyanez az arány a DK-nál 7, az Együttnél és a Liberálisoknál 2-2, a Párbeszédnél 1 százalék. Az LMP 5, a Kétfarkú Kutya Párt 3 százalékon áll.

A felmérés szerint érdekesség, hogy a legvalószínűbb listás eredmények alapján a Jobbik támogatottsága 3 százalékponttal elmarad a párt 2014- es választáson elért 21 százalékos belföldi listás eredményétől.

A felmérés arra is rámutat, hogy ugyan az MSZP önállóan nem, de a baloldali pártok együtt a teljes felnőtt népesség körében (13 százalék) és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is (26 százalék) népszerűbbek, mint a Jobbik (11, illetve 18 százalék).

A Nézőpont decemberi adatai szerint a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 33 százaléka támogatta, és azonos bázison a Jobbikkal 13, az MSZP-vel 9 százalékuk szimpatizált.

Az intézet január végén azt mutatta ki, hogy a teljes felnőtt népesség 37 százaléka ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek. Felmérésük alapján a miniszterelnök-jelölti versenyben Vona Gábor 8, Botka László 7, Gyurcsány Ferenc 5, Szél Bernadett 3, Fodor Gábor pedig 2 százalékon állt a teljes felnőtt népesség körében - írja az Inforádió.