A Google a világ számos országában, több mint 400 városban vezette már be Térképén a tömegközlekedési útvonaltervezést, a sorhoz most Budapest is csatlakozott. A Budapesti Közlekedési Központ megosztotta a keresőcéggel járatainak menetrendjét, így azok mostantól közvetlenül a Google Térképen is hozzáférhetőek.

Már folynak a tárgyalások, hogy a jövőben a FUTÁR-projekt keretében megvalósuló műholdas helymeghatározási rendszerből kinyert valós idejű adatok is megjelenjenek a Google Térképen a tervezett menetrendeken túl - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A Google Térképen az útvonaltervezés funkciót választva - vagy közvetlenül a terkep.google.hu/transit oldalra navigálva - elegendő megadni az indulási helyet és az úticélt, szükség esetén beállítani a tervezett indulási időt, majd az eddigi autós és gyalogos ábra mellett látható, tömegközlekedésre vonatkozó ikonra kattintani. Ezt követően megjelennek a tervezett útvonal ajánlatok, melyek közül könnyedén választhat a felhasználó, miközben a térkép nem csak a BKV útvonalainak és menetrendjének megjelenítésében, hanem az esetleg szükséges gyalogos tájékozódásban is segíti.

A Google Térképbe integrált tömegközlekedési információk különösen hasznosak az adott városba látogató turistáknak, akik vélhetően nem ismerik a helyi honlapokat és közlekedési viszonyokat, de a Google térképének használata nem okoz nehézséget számukra. Itt nem csak az utazás módjára, hanem akár annak potenciális céljára vonatkozó ajánlatokat is kaphatnak. Különböző szolgáltatók - például a magukat regisztrált hotelek, éttermek, színházak - jelennek meg a térképen, így az internetezők egyetlen felületen tájékozódhatnak a legfontosabb információkról, elérhetőségi adatokról, és az adott szolgáltatást már igénybe vevők észrevételeiről.

QP | Quality Placement