Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint ha az Országgyűlés megszavazza az adócsomagot, akkor az új szabály már a 2014. december 31-ét követően megkötött frigyek esetében is alkalmazható lesz.

Így azok a házaspárok, akiknek tavaly gyermeke született, a 2015-ös szja-bevallásukat egy egyszerű önellenőrzéssel módosíthatják. A nyomtatvány beérkezésétől számított 30 napon belül már meg is kapják a havi 5 ezer forintos "állami nászajándékot".

Az adócsomag elfogadásával a kedvezmény a boldogító igen kimondását követő hónaptól 24 hónapig érvényesíthető - még akkor is, ha az esküvőt követően a feleség egyben kismamává is válik. A havi 5 ezer forintos adókedvezmény akkor jár, ha legalább az egyik házastárs első házasságát köti.

Az szja-bevallások adatai szerint 2015-ben majd 22 ezer ifjú házas vette igénybe a havi 5 ezer forintos állami nászajándékot, amellyel összességében 500 millió forintot spóroltak. A KSH nyilvántartása alapján tavaly 46 ezer házasságot kötöttek, vagyis a tavaly kötött frigyek kevesebb mint felében vették csak igénybe a kedvezményt.