Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Államkincstár az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a február elsején kinevezett elnök a megbeszélésen elmondta, hogy a Magyar Államkincstár segítséget kíván nyújtani a pártoknak és egyéni képviselőjelölteknek a választást megelőzően - a február 15-től április 6-ig tartó időszakban - a kampánytevékenységükhöz kapott támogatás szabályszerű felhasználásához.

A kincstár utalja a támogatást, emellett ellenőrzi az elszámolásokat, illetve figyelemmel kíséri az előírt visszafizetési kötelezettség teljesítését is. Mint kiemelték: a kincstár nem csak a pártok, hanem az egyéni képviselők részére is széles körű tájékoztatást ad a kampányfinanszírozási kérdésekkel kapcsolatban. Hamarosan pedig központi ügyfélszolgálati ponton keresztül, személyesen is segítik az érdeklődőket.

A konkrét ügyintézésben - megállapodás megkötése, kincstári kártya igénylése, elszámolás - a Kincstár Megyei Igazgatóságainak Állampénztári Irodái nyújtanak segítséget. A jelöltek támogatása esetében az egyéni választókerület szerinti, míg párt (egyéni jelöltje által rendelkezésre bocsátott) támogatás esetén a párt székhelye szerinti Megyei Igazgatóság áll rendelkezésre. További információk találhatók a Magyar Államkincstár honlapján.