Robby Mook kampánymenedzser erről az ABC televízió vasárnapi politikai vitaműsorában beszélt George Stephanopoulos műsorvezetőnek, aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban.

Mook kemény kérdéseket kapott a műsorvezetőtől a Clinton Alapítványról. Stephanopoulos felvetette: vajon miért volt rendjén való, hogy az alapítvány elfogadott külföldi és vállalati adományokat, amikor Hillary Clinton külügyminiszter volt, és miért szüntetik meg ezt a gyakorlatot, ha Clintont elnökké választják. A kampánymenedzser e kérdésekre nem adott válaszokat, illetve csak annyit mondott, hogy Hillary Clinton megválasztása esetén az alapítvány munkája folytatódik.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump üzleti ügyeit szóba hozva arról beszélt, hogy Donald Trump elutasítja, hogy nyilvánosságra hozza a valószínűleg egészen a Kremlig elérő üzleti kapcsolatait, amelyek befolyásolhatják külpolitikai döntéseit. Robby Mook azt sugalmazta, hogy Donald Trump az üzleti kapcsolatai révén, "a Kreml bábja", és utalt a héten eltávolított Paul Manafort ügyére.

Manafort Trump kampányfőnöke volt, akit a hét közepén új kampányfőnök váltott, majd pénteken maga Manafort is távozott. Először azt lehetett tudni, hogy beadta a lemondását, majd Trump egyik fia televíziós interjúban mondta el, hogy Donald Trump kényszerítette őt távozásra.

Paul Manafortot eltávolították, de ez nem jelenti azt, hogy az oroszokat is kirakták volna a kampányból - fogalmazott Hillary Clinton kampányfőnöke. Hozzátette: a Kreml keze bizonyos ideig benne volt ebben a kampányban. Egyértelmű, hogy Donald Trumpot segítik, ezért most Donald Trumpnak el kell magyaráznia nekünk, hogy a Kreml milyen mértékben vesz részt a kampányában.