Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a német Családi Vállalkozások Alapítvány elnökével, Brun-Hagen Hennerkes professzorral találkozott és tájékoztatót tartott a kormány befektetés-ösztönző politikájáról a több mint 20 fős üzletember küldöttségnek.

Németország részaránya a magyar exportban 27,7 százalékra emelkedett tavalyi, így továbbra is az ország legfontosabb kiviteli piaca. Németország az első számú befektető Magyarországon, a közvetlen külföldi tőkebefektetések állománya közel negyede származik onnan.

Szabó bízik abban, hogy a vállalatvezetők a tanulmányút alkalmával olyan tapasztalatokat, információkat szereznek, amelyek elősegítik döntésüket új befektetések, vagy eddigi magyarországi beruházásaik bővítésével kapcsolatban.

A találkozón az üzletember küldöttséget Bödöcs Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökhelyettese tájékoztatta a magyarországi beruházások előnyeiről, a HIPA által nyújtott, befektetőket segítő szolgáltatásokról.

A kétnapos tanulmányút során az üzletemberek látogatást tesznek budapesti és vidéki német leányvállalatoknál is és megismerkednek az egyetemek és vállalatok közötti együttműködés által kínált lehetőségekkel.