Menczer Tamás ezt arra reagálva közölte, hogy pénteki közleményben az amerikai külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki a magyar sajtószabadság miatt. Mark Toner helyettes külügyi szóvivő azt írta, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri "egy független internetes portál október 19-i kitiltását a parlament épületéből" és a Népszabadság október 8-i "váratlan bezárását".

Erre reagálva a KKM szóvivője leszögezte: aki a "sajtószabadság folyamatos hanyatlása" miatt aggódik, annak "egészen biztosan nincsenek hiteles információi Magyarországról". Aki olvassa, nézi a magyar sajtót, folyamatosan találkozhat a vélemények sokszínűségével - tette hozzá.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója kapcsán megjegyezte, "volt idő, amikor nem volt sajtószabadság Magyarországon, a magyar emberek vérüket, életüket adták a szabadságukért, de ekkor nyugatról barátaink támogató tekintetén kívül más segítség nem érkezett". A Népszabadság felfüggesztése a tulajdonos gazdasági döntése volt - közölte Menczer Tamás, megjegyezve: "kíváncsiak vagyunk, hogy az Egyesült Államok kormánya vajon beleszól-e médiatulajdonosok döntéseibe".

QP | Quality Placement