Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Idén továbbra is keresettek a mérnökök és az informatikusok − derül ki a Hays Hungary Kft. bérfelméréséből. Az autóipari vállalatok továbbra is nagy számban alkalmaznak és keresnek mérnököket, például villamosmérnököket és termelési szakembereket nyugat- és közép-magyarországi gyáraikba. Komoly az igény a speciális szaktudással rendelkező informatikus szakemberek iránt, még az egy évnél kevesebb munkatapasztalattal rendelkező, fiatal diplomások is átlagosan 8-10 százalékkal magasabb fizetésekre számíthatnak idén.

A tehetséges pénzügyi szakemberek iránti kereslet továbbra is erőteljes, különösen a gyártásban, az üzleti szolgáltatásoknál és a gyógyszeriparban, bár tapasztalataink szerint a szakemberek továbbra sem szívesen költöznek egy-egy új állásért − állapította meg Tammy Nagy-Stellini ügyvezető igazgató. Mára a legnagyobb piaci szegmenssé nőtte ki magát az üzleti szolgáltatásokkal foglalkozó szektor az idegen nyelveket beszélő friss diplomások és fiatal szakemberek körében Magyarországon, különösen a pénzügy és számvitel, az ügyfélszolgálat, az informatika (helpdesk és fejlesztés) és valamivel kisebb mértékben az értékesítés, a beszerzés és a hr-funkciók területén.

Bár a brandmenedzserek fizetése tavaly jórészt csökkent a legnagyobb fmcg-vállalatoknál, az értékesítési és a trade-marketing-háttérrel rendelkező szakemberek iránti munkáltatói kereslet nőtt. A Hays növekvő igényt tapasztalt a kategóriamenedzserek és a trade-marketing-menedzserek iránt. Bár a komolyabb fejlesztések szünetelnek és néhány kisebb ruházati márka bezárta üzletei egy részét, a toborzási hajlandóság továbbra is magas a  kiskereskedelem egészében, csakhogy éppen hiány van az igazán kiemelkedő szakemberekből.