Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A javuló bizalmi mutatók a pénzügyi válság enyhülésére utalnak, a reálgazdasági krízis később, szakértői vélemények szerint a jövő év második közepén éri el mélypontját.

Az Ecostat TOP-100 nagyvállalati konjunktúra-indexe 2009 júliusában 57,8 százalék, az előző hónaphoz képest két százalékponttal emelkedett. A nagyvállalatok üzleti várakozásait számszerűsítő havi indexek értéke ez évelején szűk sávban, viszonylag alacsony szinten ingadozott. A cégek üzleti várakozásait közvetítő havi mutatók tendenciája egy évig tartó csökkenés után idén tavasszal emelkedőre váltott - áll a kutatóintézet közleményében.


Júliusban a kis- és középvállalati konjunktúra index 65,1 százalék, júniushoz képest több mint három százalékponttal javult. A vállalatcsoport bizalmi trendje a múlt év augusztusában csökkenőre fordult, majd idén márciustól ismét javult. A pesszimista hangulat enyhülésében a gazdasági viszonyok konszolidálódása és a nemzetközi bizalomerősödés játszik szerepet.



A lakosság bizalmi mutatói májusban kezdtek emelkedni, az összefoglaló index értéke 8,2 százalékponttal kedvezőbb az áprilisi értéknél, a júniusi emelkedés meghaladta a 12 százalékot. Júliusban a lakossági konjunktúra-indexe 82,6 százalék, a mutató értéke a korábbi jelentős emelkedés után kismértékben csökkent.


Júliusban a lakossági konjunktúra-indexe 82,6 százalék, a mutató értéke a korábbi jelentős emelkedés után kismértékben csökkent.


A hazai gazdálkodó szervezetek és a lakosság üzleti várakozásainak kedvező elmozdulásából arra lehet következtetni, hogy az elmúlt hónapokban hozott hazai és nemzetközi válságkezelő intézkedések az üzleti bizalmat érezhetően erősítették.