Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hozzátette: a helyzetfelmérés tényeit, a nemzetközi példákat a kormány szándékaihoz igazították; nem valós helyzetfelmérést tartalmaz a Zöld könyv. Várható, hogy a jövőben, mint azt a kormány javasolja, további címeken is hozzá kell járulniuk az állampolgároknak az egészségügyi ellátáshoz. Ez azt mutatja, hogy az államilag finanszírozott egészségügyből az állam ki akar vonulni, és az egészségügyet az állampolgárokkal akarja megfinanszíroztatni - közölte.

Mint Zombor Gábor mondta, orvosként is "felháborító" számára, hogy a Zöld könyv a magasan kvalifikált orvosokat adócsaló, korrupt rétegnek írja le.

A Fidesz szerint a hálapénz megszüntetéséhez két feltételt kellene biztosítani. Egyrészt a szakorvosok megfelelő óradíjához a fedezetet a kormány biztosítsa; másrészt pedig meg kell teremteni a jogi hátteret ahhoz, hogy szabadfoglalkozású orvosként dolgozhassanak, számlaképesek lehessenek az orvosok.

Az ellenzéki képviselő úgy látja, ha a kormány szándékai szerint a kórházak átalakulnak gazdasági társaságokká, akkor még nagyobb káosz lesz az intézményekben, még hosszabb várólisták alakulnak ki.