A központ az MTI-hez eljuttatott reagálásával a Népszava szombati számában megjelent azon hírt cáfolta, amely szerint központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak.

Az ÁEEK szerint nincs ilyen utasítás, ugyanakkor minden, az egészségügyi ellátás területén keletkező fejlesztést és eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal.

Az ÁEEK szerint a Népszava "az egészségügyben dolgozók valós eredményeit támadja nemtelenül". "Láthatóan a kampányban a Népszava bármilyen álhírt és hazugságot képes leírni" - írták. (Meddig élnek, hol halnak a legtöbben Magyarországon? Mutatjuk! - ezt már olvasta?)

A Népszava ma azt írta, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői: hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból. A lap által megkeresett intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.