Elkészült az összesen 5,3 kilométer hosszú, a futók által már használatba vett margitszigeti futópálya és az ahhoz kapcsolódó műtárgyak. A Margitszigeti Futókör az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált a futópálya teljes rekonstrukciója.

A beruházás az 5300 méteres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött Conica típusú műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek többek között 72 kábelbehúzó aknát, 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek - írja a Turizmus Online.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése miatt - Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlése döntésnek köszönhetően - a Főkert Zrt. beruházásában elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése a Margitszigeti Futókör rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A beruházás előkészítésében számos műszaki, valamint sportszakmai szakember vett részt. A pályaszerkezet felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának, az Atlétikai Világszövetség, az IAAF szabványoknak is minden tekintetben megfelelő pályaszerkezetéhez. A futópálya műanyag borítású burkolata egy szendvics szerkezetű burkolat, 9 milliméter vastagságú gumisszőnyegen legalább 6 mm EPDM szőnyeg. A sportszakemberek szerint a felújított margitszigeti futókör maximális lehetőséget biztosít minden igényt kielégítő, bármilyen szintű és sebességű futó teljesítményhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült 5,3 kilométeres pályára 60 hónapos jótállást vállalt. A futópálya átadás-átvétele megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült.

A kör pontos hossza a Szigetfutás közösségi oldala szerint 5320 méter.

QP | Quality Placement