Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kitér arra, hogy a győri vízi élménypark előkészítésére már kapott a város 750 millió forintot. A mostani 21 milliárd 367 millió forint az építés költsége, a következő ütemezés szerint:

  • 2020-ban 2 milliárd 451 millió,
  • 2021-ben 7 milliárd 482 millió,
  • 2022-ben 11 milliárd 433 millió forint.

A Napi.hu idén júniusban közölte, hogy egyedüli ajánlattevőkként a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Euro Generál Zrt. építheti meg a győri vízi élményparkot, nettó 19,6 milliárd forintért (a mostani támogatás tehát több ennél). A becsült ellenérték nettó 18,5 milliárd forint volt. A Fürdő tér 1. szám alatt megépülő vízi élménypark része lesz a felújított 8 termál- és gyerekmedence (1 278 négyzetméter vízfelülettel) ez bővül ki a vízi élményparkkal, továbbá parkoló és árvízvédelmi létesítmény is épül. Lesz egy új uszoda 21x25 méteres medencével és egy tanmedence is 13,5x8 méteres vízfelülettel.

Az Euro Generál a részben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonában van. Tavaly októberi hír volt, hogy egyedüli ajánlattevőkét - az egykor Győrben alapított, jelenleg budapesti székhelyű - Fodor Építőipari Kft. és a győri Euro Generál Zrt. bővítheti ki a Xantus János Állatkertet, nettó 1 milliárd 547 millió forintért. Tavaly májusban jelent meg annak a tendernek az eredménye, amely szerint ötszintes parkolóházat épít a soproni Árpád utcában a helybeli székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., nettó 2 milliárd 469 millió forintért. A Céginfo.hu adatai szerint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. 50 százalékot meghaladó szavazati jogával a budapesti Excidit Befektetési Kft. rendelkezik.

A szolnoki Tiszaliget fürdőfejlesztési projektre a jövő évi költségvetésből 2 milliárd 291 millió, míg a 2022-es büdzséből 8 milliárd 605 millió forintot biztosított a kormány.

Ennek a közbeszerzése már tavaly májusban eldőlt: a Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft. és a Swietelsky Építő Kft. tervezheti és építheti Szolnokon a Liget Termálstrand és Élményfürdőt, nettó 6 milliárd 974 millió forintért. (A most megítélt közel 11 milliárd forint jóval több, mint a közbeszerzési építési költség.) Az épülő fürdő a következő elemekből áll: úszómedence, kültéri családi medence, kültéri csúszdamedence, kültéri ülőmedence, élménymedence, családi medence, csúszdamedence, ülőmedence, súlyfürdő medence, tornamedence, ugrómedence, merülő medence, továbbá szökőkút és kültéri ülőmedencék.