Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, nőgyógyászati bajokra is felírhatják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt. A fürdőutalványt határidőre kell felhasználni, így valószínűbb, hogy rendesen végigcsinálunk egy teljes kúrát. A fürdőzés ugyanis csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha kúraszerűen végezzük - olvasható a portálon.

Csak szakorvosi rendelvényre

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos ad beutalót, és a vizsgálat után döntik el ott, milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a panaszos betegnek kiírni. A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, de az ottani gyógyszolgáltatásokat - például súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, orvosi masszázst - is igénybe vehetjük. Ezekből egyszerre négyfélét rendelhetnek el.

56 napig használható fel

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint a fürdőben kapott előjegyzés alapján. A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatóak. A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán közzéteszi.

A részleteket és a szerződött gyógyfürdők listáját itt találja.