A kormány bürokráciacsökkentést szolgáló reformjában egyetlen helyettes államtitkári posztot sem szüntettek meg (több ezer tisztviselői álláshellyel ellentétben), sőt márciustól még a fizetésük is nőtt az ebben a beosztásban dolgozóknak - írta a Blikk

Eddig bruttó 748 ezer volt a havi illetményük, ami márciustól egy a tavalyi év végén megszavazott törvénynek köszönhetően minimum bruttó 1,3 millió forint lesz, de akár 1 millió 650 ezer forint is lehet. Így lehetnek olyanok, akiknek gyakorlatilag megduplázódik a fizetésük. Ezzel az a faramuci helyzet áll elő, hogy a helyettes államtitkárok többet keresnek, mint a főnökeik.

A helyettes államtitkárokkal együtt örülhetnek a miniszteri biztosok, akik eddig 748 ezer forintos fizetést kaphattak a munkájukért, míg most ők is megkaphatják az 1,3 és 1,650 millió forint közötti illetményt, mivel a díjazásukat a helyettes államtitkárokéhoz kötik.

A kormánybiztosok fizetése 500 és 900 ezer forint közötti mértékben emelkedik, a közigazgatási államtitkároké pedig kétszázezer és hatszázezer forint között, így meghaladhatja a kormányfőét is. Az illetményük alsó határa bruttó 1,5 millió forint lesz, amennyi a miniszterelnöki illetmény, a felső határ pedig 1,9 millió forintra nő.