Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gion Gábort javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek a pénzügyekért felelős államtitkári tisztség betöltésére a tárcavezető - jelentette be a PM.  Novembertől töltheti be a Hornung Ágnes távozásával megüresedő pénzügyekért felelős államtitkári tisztséget.

Gion 1992-ben szerzett matematikus diplomát az ELTE Természettudományi Karán. Pályáját az Arthur Andersennél kezdte, az Ernst & Young-nál folytatta, majd 2004-ben a Deloitte-hoz csatlakozott audit partnerként. Gion 2007-2010-ig a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. vezetője, 2009-2017-ig a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója volt. Majd könyvvizsgáló partner, emellett a kormányzati kapcsolatok fejlesztésével foglalkozó csoport vezetője, valamint a Deloitte EMEA és közép-európai régiójának kínai ügyfelekre specializálódott csoportjának vezetője volt.

Ügyfelei mellett rendszeres vendégelőadó magyarországi egyetemeken, a Miskolci Egyetem címzetes docense, továbbá 2016 óta az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Kuratóriumának elnöke.

Fotó forrása: Földi D. Attila / Napi