Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idegen nyelvi oktatásban részt vevő oktatók további juttatásban részesülnek, illetve valamennyi szerzőjük publikációs tevékenységét 300 ezer forinttal támogatják, az akadémiai fokozat megszerzése pedig további 500 ezer forint bérezést jelent. Az European Diplomate vizsgát teljesítő fiatal kollégák fizetését egymillió forintra emelték - tette hozzá.

Sótonyi Péter bejelentette azt is, hogy a novemberben végrehajtott béremelésen túl január 1-jétől minden dolgozó 15 százalékos béremelésben részesül, így például a tanársegédek legalább 575 ezer forintot fognak keresni. Ennek köszönhetően "a kollégák örömmel maradnak itt, és a tehetségeket itt tudjuk tartani".

A rektor szerint a magyar felsőoktatásban kiemelkedő béremelésre az egyetem modellváltása teremtette meg a lehetőséget - írja az MTI.

Márciustól "grandiózus" kutatóközpont épül az egyetemen, amelyben korszerű, az állatvédelmi szempontokat szigorúan figyelembe vevő állatkísérleti állatházat és digitális élelmiszerlánc-kutatási központot, továbbá összehasonlító orvostudományi kutatóközpontot is kialakítanak.

Európa 98 állatorvosképző intézménye közül negyedikként tartják számon a budapestit, ugyanakkor az ÁTE azt célt tűzte ki maga elé, hogy a világ első, vezető állatorvosképző intézménye legyen - mondta Sótonyi Péter.

2020-ban az ÁTE az első hat modellváltó egyetem sorában nyerte el a teljes autonómiát. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal kötött megállapodás eredményeként az ÁTE állami támogatása kétszeresére nőtt. Az állam az egyetem teljesítményének mérésére különböző indikátorokat határozott meg. Ezek közé tartozik a hallgatók száma, az intézmény nemzetközi rangsorokban elfoglalt helye, amiben döntő szerepe van a kutatási és publikációs teljesítménynek. Jelen tanévében 700 magyar és 1200 külföldi hallgató tanul Budapesten az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesületének nemzetközi akkreditációjával.