Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Egy közelmúltban történt tragédia figyelmeztet minket arra, hogy a rovarcsípések, ételek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos reakciók bármilyen ritkák is, sajnos előfordulhatnak, és minél több intézményben férnek hozzá az életmentő injekcióhoz, annál jobb eséllyel előzhetjük meg a tragédiákat, hiszen előfordulhat, hogy valaki még nem tud az allergiájáról, vagy csak otthon hagyta az injekcióját. A  gyógyszereket hamarosan beszerezzük, biztosítjuk az intézményeknek a használathoz szükséges oktatást, és bízunk benne, hogy sehol sem lesz szükség a használatukra, csak a lejárat miatti pótlásra" - írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-posztjában.

A tollinjekció alkalmas rovarcsípések, étel, gyógyszer, mogyoró és egyéb súlyos allergiás rohamok sürgősségi kezelésére.

Hasonló bejelentést tett Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere is. A gyermekek számára kifejlesztett EpiPen Junior tollinjekciót a kerületi Zsebők Zoltán szakrendelő szerzi be, amit az önkormányzat utólagosan megtérít. A szakrendelő egészségügyi szakemberei felkészítik az iskolai és óvodai dolgozókat az injekció helyes alkalmazására. A gyógyszerek beszerzése 1,7 millió forintba kerül.