Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több magyar kórház nem tudná teljesíteni a törvényben előírt minimális személyi feltételeket bérnővérek nélkül, akiket cégek közvetítenek ki a különböző feladatokra. Van olyan intézmény, amelyben 10-12 osztály is folyamatosan kiközvetített munkaerőre szorul - idézi a Magyar Narancsban megszólaló Eisenhauerné Fördös Andreát, a Független Egészségügyi Szakszervezet egyik alelnökét az Index.

Ugyan a közalkalmazotti és bérnővéri fizetésből több százezer forint is összejöhet, de ennek súlyos ára van: a három-négy munkahely mellett nem jut idő a törvényben előírt pihenőidőre, emiatt egyre nagyobb a tévesztés és a kiégés lehetősége.

Nem véletlen, hogy sok szakképzett ápoló így is inkább a kisebb felelősséggel és 350 ezer forintos fizetéssel járó Lidl-pénztárosi állást választja.

A megoldás a kórházak számára sem megnyugtató, a bérnővéreket az új helyen sokszor újra és újra be kell tanítani, nem biztos, hogy rendelnek a kifogyó gyógyszerből a műszak végén, ha lemondják a munkát, nem tudják pótolni őket a műszakban, és nem tudják ellenőrizni azt sem, hogy mennyire kipihenten érkeznek.