Érdemes mielőbb frissíteniük az Apple felhasználóknak a Mac operációs rendszereket. Egy biztonsági rés ugyanis lehetővé teszi, hogy támadók átvegyék a Mac felett az irányítást. A múlt hét óta már letölthető a javítást tartalmazó frissítés a Ventura, Monterey és Big Sur operációs rendszerekre.

A cégóriás azt javasolja, aki még nem frissített, ne várjon – figyelmeztetett a Macworld.com. A legutóbbi frissítéssel az Apple betömte azt a súlyos biztonsági rést, amelyet kihasználva a támadók rosszindulatú szoftvereket telepítettek a Mac-re, megkerülve az Apple szigorú biztonsági védelmét, átvéve az irányítást, megszerezve a felhasználók adatait.

Az Achillesnek elnevezett biztonsági hibát ráadásul az Apple legnagyobb riválisa, a Microsoft fedezte fel még júliusban, de csak a közelmúltban hozta nyilvánosságra a részleteket.

Az Apple biztonsági figyelmeztetése szerint a legújabb oprendszer, a macOS Ventura októberi megjelenésekor a hibát már javították, ugyanakkor sokáig nem lehetett tudni, hogy a biztonsági résen meg tudják-e támadni a legújabb OS-t.

Microsoft a frissítés előtt álló oprendszerekben további hat biztonsági rést is felfedezett, az új frissítések ezek javítását is tartalmazzák.