Péntekre virradóra ismét csökkentek a hazai üzemanyagárak. A holtankoljak.hu adatai alapján a benzin esetében bruttó 5 forinttal kevesebb a nagykereskedelmi ár, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetnek kevesebbet a kutak. A bejelentett nagykereskedelmi árváltozások szokás szerint a kutak áraiban is megjelentek.

Jelenleg az alábbi átlagárakra számíthatunk:

  • 95-ös benzin: 579 Ft/liter
  • Gázolaj: 565 Ft/liter

Az üzemanyagok ára folyamatosan csökken, a december 6-án megszüntetett 480 forintos árstopos szint azért még elég messze van,

és ha igaz, hogy a további jelentős csökkenésre már kicsi az esély – márpedig a szakértők ezt prognosztizálják a nyersolaj árának várható emelkedése miatt  – akkor messze is marad. 

A Brent típusú olaj tőzsdei ára jelentős csökkenést mutatott az elmúlt hónapokban
A Brent típusú olaj tőzsdei ára jelentős csökkenést mutatott az elmúlt hónapban
Kép: Trading view

Ami viszont jó hír, hogy már egyértelműen nem mi vagyunk a legdrágábbak a környező országok közül: Ausztriában már egyértelműen többet kell fizetni az üzemanyagéért, ahogy Csehországban is. Szerbiában legfeljebb benzines autóval érdemes tankolni, Szlovákiában pedig inkább a dízelt érdemes teletölteni. Horvátországban hasonlóak az árak, Szlovéniában, Romániában és Ukrajnában viszont továbbra is bőven megéri tankolni. 

A Mol-vezér az energiaválság megoldásáról beszélt, közben irdatlan osztalékot fizetnek

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a kormányoknak, a nemzetközi intézményeknek el kell fogadniuk, hogy hosszú távon csak piaci normák alapján lehet fenntartani azt az egyensúlyt, amire szükség van. Az energiaválság ellenére jó eredményekről számolt be, magasabb összegű osztalék kifizetését javasolta a vállalat. Bővebben>>>