Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az őrizetben lévő Sz. A. Á. cége gazdasági befektetési arany értékesítésével foglalkozott. Az ügyfelekkel szerződést kötött annak adásvételéről, illetve azokkal, akik nem akarták tárolni a megvásárolt befektetési aranyat, tárolási szerződést kötött külön ellenszolgáltatásért cserébe. Húsz ügyféltől vett át különböző összegeket, de a befektetési aranyat nem adta át nekik. A kár értéke meghaladja a 127 millió forintot.

A bíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így a gyanúsított, ha szabadlábon hagynák, feltehetően megpróbálná kivonni magát a büntetőeljárás alól, továbbá fennáll az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélye is. A végzés nem jogerős.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján ugyancsak pénteken azt közölte: a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogott egy férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Az ügyben tett feljelentések után és a beszerzett adatok alapján - amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet - a debreceni rendőrök közreműködésével a TEK műveleti egysége szerdán fogta el a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették - íra az MTI.

Címlapkép forrása: Shutterstock