Sok helyen nem kaphatók az ársapkás termékek, így tejből, cukorból és olajból is hiány van - derül ki a Híradó összeállításából. A boltosok bajban vannak - írja az RTL.hu.

Egy vásárló azt mondja a Híradónak: most különösen rossz, hogy nincs például cukor, hiszen jönnek az ünnepek, az emberek szeretnének valamit sütni. Van aki szerint ha a liszt vagy a cukor hiányzik, azt nem tudják pótolni mással.

Nagy István agrárminiszter az InfoRádióban arról beszélt, hogy az emberek a biztonság kedvéért többet vesznek az érintett termékekből, így a "szomszédaiknak már nem jut belőle".

Mivel túl mélyről indult a magyar élelmiszerár-emelkedés, ez a 40 százalék

Azt is hozzátette, hogy az árstopok a jövő év második feléig maradhatnak.

A témában a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, Kálmán Olga is sajtótájékoztatót tartott.

Az MTI tudósítása szerint a DK munkatársai május 10-én és november 23-án is ugyanabban a budapesti élelmiszerüzletben vásároltak, de míg fél évvel ezelőtt 3607 forintot fizettek, addig néhány napja ugyanazokért a termékekért már 5337 forintot.

Egy liter 2,8 százalékos dobozos tej ára 385 forintról 749-re nőtt, egy kiló barna kenyéré pedig 399-ről 599-re. Eközben fél kiló pulykamellfilé 1199 helyett már 1673 forintba került.