Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei karácsonyt vegyes várakozások előzték meg, több nagy kereskedelmi lánc óvatosan bánt a szaloncukor-rendelésekkel is - derül ki a Világgazdaság körképéből. A gyártók gyengébb forgalomra számítottak a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt, de a várakozásuk nem igazolódott be, a szaloncukrok vásárlásában nem várható jelentős visszaesés.

Emiatt az már most biztos, hogy a zselés szaloncukrok iránti keresletet a piac nem fogja tudni kielégíteni, magyarul hiány lesz, mint az szocilista időkben, így érdemes időben kapcsolni.

A magyarok évente körülbelül 6,5 milliárd forint értékben vásárolnak szaloncukrot, átlagosan egy kilogrammot háztartásonként. 2020-ban néhány százalékos drágulás várható a tavalyi árakhoz képest: a legolcsóbb szaloncukrok ára kilónként 900 forint körül alakul, a legdrágábbaké pedig a 15 ezer forintot is elérheti - mondta a napilapnak a super-shop.hu online áruház szakértője.

Mennyiségben és értékben is jelentősen növekszik a prémium termékek vásárlása. Ezek jellegzetessége, hogy mellőzik a mesterséges adalékok és ízfokozók használatát. A csomagolásuk sem celofán, hanem csiriviri papír, amivel igyekeznek jobban illeszkedni az ünnep hangulatához.