A kormány százezer dózist szállított le az AstraZeneca oltóanyagából, amellyel az országban gyakorlatilag meg tudják háromszorozni az immunizáltak számát.

A világjárvány kiváltó oka lehet újabb migrációs hullámoknak, különösképpen igaz ez Afrika esetében, ahonnan az elmúlt öt évben rengetegen indultak útnak Európa felé - mondta Szijjártó és elismerőleg szólt arról, hogy a Zöld-foki Köztársaság "példaszerűen felelős migrációs politikát folytat", és ennek kapcsán azt szorgalmazta, hogy az Európai Unió léptessen életbe vízumkönnyítést, az Európai Bizottság nyújtson támogatást az ország határvédelmi törekvéseihez, az Európai Parlament pedig ne blokkolja tovább a szavazást a tervezett támogatásokról.

QP | Quality Placement

A miniszter most jár harmadszor a Zöld-foki Köztársaságban, ami világosan mutatja Magyarország elkötelezettségét a két ország közötti együttműködés fejlesztése iránt. Mint közölte, magyar cégek a következő években korszerűsíteni fogják az ország legnagyobb szennyvíztelepeit, és megállapodást írtak alá kedden egy, 35 millió eurós kötöttsegély-hitelprogramról.