Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év végéig a városban mintegy egymilliárd forintból újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája, több rendelő felújítása már megtörtént vagy folyik jelenleg is, a kiskundorozsmai egészségházon kívül pedig Tápén készül új épület, ott a városrészben dolgozó védőnők számára - mondta Botka László (MSZP) polgármester az avatóünnepségen.

A kiskundorozsmai rendelő eddigi épülete száztíz éves, 1908-ban épült. Az ingatlant nem lehet már a mai igényeknek megfelelően fölújítani, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy újat építenek a városrészben - közölte a politikus. (Jöhet az onkológiai termékadó.)

A csaknem 600 négyzetméteres, teljes egészében akadálymentesített egészségházban minden tevékenységet külön épületrészben helyeztek el. Az intézményben négy háziorvos és két gyermekorvos, valamint két fogorvos dolgozik külön rendelőhelyiségekben egy-egy asszisztenssel, valamint négy védőnő fogadja a kisgyermekes családokat. Az épület kialakítása mellett a fejlesztés részeként az ellátáshoz szükséges orvostechnikai eszközöket is vásároltak - tudatta a polgármester az MTI beszámolója szerint.