A bank közleménye szerint egy évvel korábban, 2017 első negyedévében 131 ezer tranzakció során 37,7 milliárd forint készpénz-befizetést regisztráltak ezekbe az ATM-ekbe.  Az idei első három hónapban 206 befizetős ATM-je volt a banknak, ezekből 202 található a bank fiókjaiban.

Az ATM-es befizetések száma idén márciusban már megközelítette a bankfiókos befizetésekét. Az automatás készpénzbefizetések sikerével párhuzamosan a bankfiókok továbbra is kulcsszerepet játszanak, de egyre inkább a személyes tanácsadásra koncentrálhatnak. A bank tapasztalatai szerint a lakossági ügyfelek ugyanis a pénzügyi tanácsokért továbbra is a bankfiókokat választják.

QP | Quality Placement

Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója szerint Budapesten és vonzáskörzetében a legkedveltebb ez a szolgáltatás, de egyre többen használják a vidéki régiókban is. Az egy főre jutó átlagos befizetés is nőtt: míg 2017 első negyedévében 287 ezer forint volt, addig 2018 ugyanezen időszakában mintegy 300 ezer forintra rúgott az ATM-ekbe történő készpénz-befizetés, ami több mint 4 százalékos növekedés.

Az ATM-es szolgáltatások fejlődése tette lehetővé azt, hogy megnyíljanak és stabilan tanácsadó fiókként működjenek a pénztármentes fiókok, amelyekből a bank 206 fiókos hálózatában már 23 üzemel. (Adócsökkentést kérnek a bankok.)

Forrás: Napi.hu/Szabó Dániel