A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány egyetért az atlétikai központ megvalósításához szükséges ingatlanok - legfeljebb a független szakértő által meghatározott forgalmi értéken, per-, teher- és igénymentesen - az állam javára történő megszerzésével.

A Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre fekvő, 15 hektáros területen épülhet fel, a telket a magyar állam 2014-ben 16,5 milliárd forintért vásárolta meg - írta meg korábban a Magyar Nemzet. A ferencvárosi területet a Wing Zrt. - a korábbi Wallis - adta el.

A Napi.hu korábbi híre szerint a kormány összesen 204 milliárd forintot különít el a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra épülő új stadion építésére és a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre. Az új stadion a Rákóczi híd mellett, a IX. kerület, Kvassay zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén épül fel - ez a helyszín szerepelt az Orbán-kormány korábbi, 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről szóló fővárossal közös pályázatában is.

A negyvenezer férőhelyes atlétikai stadiont a Puskás Arénát is építő vállalkozói kör húzhatja fel (fővállalkozóként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Paár Attila WHB-csoportjához tartozó Magyar Építő Zrt.), az augusztus végi információ szerint nettó 150 milliárd forintért.

A stadion tervezésre ötmilliárdot, az előkészítésre, bontásra hatmilliárdot már elköltött az állam.