A minisztériumok felsorolásáról szóló jogszabály módosítását Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter terjesztette elő. A változtatás - a parlament jóváhagyása után - május 14-én lép hatályba - írta az MTI.

Az erőforrás-minisztérium vezetéséről két év után szerdán lemondó Réthelyi Miklós az MR1-Kossuth Rádiónak péntek reggel azt mondta: utódja, Balog Zoltán dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát. Arról, hogy a humán csúcstárca új neve Emberi Erőforrások Minisztériuma lehet, a nol.hu írt csütörtökön.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője aznap Kazahsztánban jelentette be, hogy lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök. A távozó miniszter, aki az Orbán-kormány megalakulásakor két évre vállalta a munkát, a miniszterelnöknek írt levelében úgy fogalmazott: a rábízott feladatot munkatársaival megvalósította, de a tárca vezetése a jövőben a napi politikai életben tevőlegesen részt vevő minisztert kíván.