A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a bolgár székhelyű, Interactive Ltd. tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat, hogy megállapítsák, a társaság végez-e, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvényben írt befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást.

Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a társaság részére - magyar természetes személyektől - érkező befizetéseket jellemzően bizonyos "TIGER ASET MANAGEMENT LTD", "ROYAL CAPITAL MANAGEMENT LCC" és "ALPHA BROKING EOOD" elnevezésű, Magyarországon az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére szintén nem jogosult intézmények részére továbbítják. A piacfelügyeleti eljárás keretében - befektető-védelmi okokból, ideiglenes biztosítási intézkedésként - az MNB már elrendelte az Interactive Ltd. ismertté vált magyarországi számláinak zárolását.

A bizonyítási eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az Interactive Ltd. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

QP | Quality Placement